Ponuda luksuznih nekretnina

Metković

Metković je drugi najveći grad u sastavu Dubrovačko-neretvanske županije. Smješten na obalama rijeke Neretve uz granicu s Hercegovinom. Metković je administrativno, gospodarsko i kulturno središe doline Neretve.

Grad je dobro prometno povezan, autocestom A1 i Jadranskom magistralom, a u središtu grada nalazi se pristanište na rijeci Neretvi. Metković je od antičkih vremena do danas važno prometno čvorište doline Neretve, Dalmacije, ali i šire.

Područje grada Metkovića nastanjeno je od davnina o čemu svjedoče brojna arheološka nalazišta, među kojima je najznačajnije ono antičke Narone u Vidu. Arheološki muzej Narona prvi je in situ muzej u Hrvatskoj. Takav način prezentacije arheološkog nalazišta obogatio je muzejsku ponudu ne samo Metkovića već i cijele zemlje.

Područje Metkovića i cijele doline Neretve obiluje raznolikošću biljnih i životinjskih vrsta. U okolici grada nalazi se nekoliko ornitoloških rezervata i drugih tipova zaštićenih prirodnih krajolika. Pod utjecajem mediteranske klime, ljeta su duga i topla, a zime blage.
Metković je grad s jakim kulturnim i sportskim životom. Gospodarstvo je tradicionalno okrenuto poljoprivredi, a zadnjih godina grad počine otkivati i koristiti svoj turistički potencijal. Tijekom cijele godine u gradu se odvijaju razne kulturne, folklorne i druge manifestacije. Pored bogate kulturne, povijesne i prirodne baštine grad nudi bogatu gastronomsku i enološku ponudu.

U Metkoviću djeluju dječji vrtić, osnovne i srednje škole. Metković je grad po mjeri obitelji i pojedinaca koji traže miran, ali sadržajan život.