Ponuda luksuznih nekretnina

Ploče

Grad Ploče nalazi se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u dolini Neretve. U okolici grada nalaze se Baćinska jezera, ušće Neretve, mnogobrojna brda i Jadransko more.

Ploče su moderan lučki gradić. Središte gospodarstva grada je teretna morska luka Ploče, druga po količini prekrcaja u Hrvatskoj. Uz luku se veže i niz srodnih djelatnosti poput špedicije, logistike, prijevoza, skladištenja i drugih. Ploče se nalaze na delti Neretve koja je pogodna za lov, ribolov, poljoprivredu, posebno uzgoj agruma te drugog voća i povrća.

U Pločama postoji rekreacijski centar primjeren za bavljenje raznim sportsko-rekreacijskim aktivnostima. U gradu djeluje kulturno-umjetničko društvo, knjižnica, kazališna grupa, limena glazba, i niz drugih kulturno-umjetničkih ustanova i udruga. Grad ima vrtić, osnovnu i srednju školu te osnovnu glazbenu školu.

Ploče su dobro prometno povezane. Nalaze se između Splita i Dubrovnika, na ishodištu povijesnog prirodnog puta koji dolinom rijeke Neretve povezuje Bosnu i Hercegovinu s Jadranskim morem.